Dulceata de prune decojite

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de prune este o dulceata foarte gustoasa datorita faptului ca se poate consuma ca atare sau se poate folosi la prepararea prajiturilor si torturilor.

Ingrediente

    • 1,5 kg prune
    • 1 kg zahar
    • 1 lingura cu bicar­bonat de sodiu
    • 30 nuci
    • apa
    • vanilie
    • 1 la­maie

Instructiuni de preparare

  1. Se pun prunele intr-o strecuratoare si se introduc in apa care clocoteste pentru 2 minute. Se decojesc, apoi se curata de samburi. Se pun astfel pregatite intr-un vas marc plin cu apa rece, in care s-a dizolvat o lingura cu bicar­bonat de sodiu. Se tin numai 2 minute, apoi se scot si se pun intr-un vas cu apa rece. Se pun iar in strecuratoare si se spala cu apa rece, se scurg si se pun intr-un vas uscat in locul samburilor se pune miez de nuca, se lipesc jumatatile la loc si se pun in sirop de zahar si apa legat bine.
  2. Se tin prunele in sirop 15 minute, apoi se fierb la focpotrivit. Se parfumeaza cu vanilie si se limpezeste dul­ceata cu zeama de la jumatate de lamaie.
  3. Dulceata aceasta este mai greu de facut, dar este deosebita. Se pune in borcane a doua zi, care se leaga cu celofan pus in doua

Recomandari

Conserve si Muraturi