- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bulion de rosii in amestec cu legume este un sos delicat plin de vitamine care se foloseste la prepararea mancarurilor, gustul fiind delicios.
Ingrediente
- 10 kg rosii
- 2 kg gogosari
- 3-4 teline cu frunze
- 4-5 radacini de patrunjel cu frunze
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala legumele, se taie felii, se pun sa fiarba in ceaun mare impreuna cu rosiile. Se fierb cateva ore, se lasa sa se raceasca amestecul, se trece prin masina speciala de rosii. Se fierbe pasta obtinuta pana cand ajunge la consistenta (bulionului) dorita.
- Se trece fierbinte in borcane, se capseaza, se sterilizeaza in cuptorul cald. Daca gospodina se hotaraste sa nu fiarba prea mult bulionul, poate folosi sosul acesta, indulcit, pentru friptura sau chiftele.