Ciorba de vita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de vita este poate cea mai iubita si mai gustoasa ciorba, preferata atat de cei mari cat si de copii.

Ingrediente

    • 1 rasol de vita sau vrabioara (400 gr)
    • 1 morcov
    • 1 telina
    • 1 patrunjel radacina
    • 2 ardei grasi
    • 2 cartofi
    • 1 ceapa
    • 4 rosii
    • 1 fir de praz
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 litru bors
    • 1 lingurita tarhon
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pune carnea la fiert in doi litri de apa rece si o lingurita de sare. Fierbe-o circa o ora la foc potrivit si strange spuma ori de cate ori este nevoie.
  2. Curata legumele si zarzavatul, mai putin rosiile, si toaca-le marunt. Prazul taie-l rondele subtiri si adauga totul in oala cu carne, acopera cu capac si lasa-le sa fiarba impreuna.
  3. Adauga rossile date pe razatoare si mai lasa sa fiarba inca 15 minute, dupa care acreste cu bors, adauga patrunjelul verde sitarhonul tocate marunt. lasa sa mai dea intr-un clocot, stige aragazul si acopera oala cu capac. In momentul servirii adauga si putina smantana.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri