Ciorba de burta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de burta este o ciorba care se prepara mai ales in zilele de mahmureala deoarece este acra si satioasa.

Ingrediente

    • 2 kg de burta
    • 1 kg oase de porc sau 1 rasol de vita
    • 1 ceapa, zarzavat de supa
    • 4 galbenusuri
    • 1-2 catei de usturoi
    • sare
    • 2-4 linguri cu otet

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Speli si cureti burta pana cand ramane curata. Cureti cu lama ascutita a unui cutit, tai felii mari, speli din nou si pui la fiert impreuna cu oasele de porc sau un rasol de vita, cu multa apa rece.
  2. Fierbi descoperit 2 ore, pui zarzavatul si ceapa taiata in patru, mai fierbi 1 ora, dupa ce ai sarat putin si ai adaugat putin usturoi tocat.
  3. Strecori supa  iar burta o tai felii subtiri si o imparti in farfurii. Umpli cu supa in care ai batut spuma cele 4 galbenusuri, acresti cu otet si servesti fierbinte, cu paine proaspata.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri