Ciorba cu carne de berbec

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba cu carne de berbec este o ciorba care se prepara mai ales in zonele de munte, fiind foarte satioasa si plina de vitamine.

Ingrediente

    • 500 gr  carne de berbec
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 1 telina
    • sare
    • 1 lingura cu bulion
    • 500 ml zeama de varza
    • frunze de telina
    • 100 gr taitei
    • patrunjel tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti carnea de oase si par, o speli in apa rece, o portionezi si o pui la fiert cu apa rece, la foc domol. Clocotesti cateva minute, arunci apa, speli bucatile de carne, umpli oala cu 2 litri de apa rece si fierbi pana cand furculita intra usor in carne.
  2. Adaugi zarzavatul taiat fideluta, sare, toci frunzele de telina si le pui in supa, continui fierberea.
  3. Fierbi separat taitei, ii limpezesti si-i rastorni in supa. Acresti cu zeama de varza, clocotita si spumuita, decorezi cu patrunjel tocat si tragi oala de pe foc.
  4. Servesti ciorba fierbinte, cu ardei iute alaturi.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri