Supa crema de orez-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa crema de orez este o supa racoritoare si satioasa, perfecta in zilele de post.

Ingrediente

    • 200 gr orez
    • 2 cartofi
    • sare
    • 2 morcovi
    • 3-4 tije de patrunjel
    • 2 fire de busuioc
    • 4 fire de usturoi verde

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se alege orezul bob cu bob, se spala in 2-3 ape, se pune la fiert cu cartofii si morcovii curatati de coaja, taiati felii mari si un buchet aromat (busuioc, usturoi verde, patrunjel verde). Se pun toate in 2 litri de apa fierbinte, se fierb 30-35 minute, se racesc 10 minute, se scurg, apoi se mixeaza sau se trec prin sita. Buchetul aromat se arunca atunci cand se mixeaza legumele.
  2. Piureul de orez si legume se pune la fiert in aceeasi apa pentru 2-3 minute. Se sareaza supa, se serveste calda, cu crutoane de paine prajita.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri