Ciorba ardeleneasca de perisoare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba ardeleneasca de perisoare este o ciorba satioasa si gustoasa, numai buna la masa de pranz.

Ingrediente

    • 1 kg oase porc
    • 500 gr carne tocata amestec porc si vita
    • 1 ceapa
    • 1 ou
    • 1/2 telina
    • 2 morcovi
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 ardei gras verde
    • 1 patrunjel radacina
    • 1 lingura orez
    • 1 litru bors sau zeama de varza
    • leustean verde
    • smantana
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras, morcovii si patrunjelul taiati rondele.
    Se stinge cu apa rece si apoi se pun oasele de porc  impreuna cu telina taiata in cubulete mici.
  2. Cand sint fierte pe jumatate, se fac perisoare mici din carnea tocata combinata cu ou, sare, piper si 1 lingur de orez.
  3. Cand perisoarele sint fierte, se pune zeama de varza sau borsul si se mai lasa sa fiarba 15 minute. Se ia de pe foc si se pune leusteanul tocat marunt, si se serveste ca atare sau dreasa cu smantana.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri