Ciorba de cartofi- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de cartofi este o ciorba taraneasca foarte satioasa si gustoasa.

Ingrediente

    • 600 gr cartofi
    • 1 radacina de patrunjel
    • 1 morcov
    • 1/2 telina
    • 1 ceapa
    • 3 linguri ulei
    • suc de rosii
    • 1 litru bors
    • zeama de castraveti
    • zeama sau sare de lamaie sau otet
    • frunze de telina
    • leustean verde
    • patrunjel verde
    • tarhon verde

Instructiuni de preparare

  1. Zarzavatul si ceapa se curata, se dau prin razatoare, apoi se calesc 2 minute in ulei apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte.
  2. Cand zarzavatul este fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si o lingurita rasa de sare. Se fierb 15 - 20 minute, pana cand se moaie, fara sa se zdrobeasca, apoi ciorba se sareaza si se acreste dupa gust.
  3. Vara, se pun odata cu cartofii, un ardei si o rosie, taiate in felii. Pentru aroma, se adauga cate putin din fiecare frunza de verdeata. Tarhonul ii da un gust foarte bun. Ciorba se serveste ca atare sau dreasa numai cu galbenus, sau cu galbenus sau cu smantana sau iaurt.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri