Ciorba de cartofi cu sos romanesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de cartofi cu sos romanesc este o ciorba gustoasa, aromata si usor de preparat.

Ingrediente

    • 800 gr cartofi
    • 1 lingura faina
    • 1 ceapa
    • 3 linguri ulei
    • 2 litri supa de legume/carne
    • 1 litru bors
    • boia sau pasta de ardei
    • zeama de castraveti
    • 100 gr smantana
    • zeama sau sarede lamaie
    • tarhon verde
    • patrunjel verde
    • leustean verde
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. In supa de legume fierbinte se adauga cartofii taiati in cuburi de 2 cm si 1/2 lingurita cu sare, lasindu-i sa fiarba pina ce se moaie.
  2. Intre timp, se prepara, sosul romanesc.Faina se amesteca intr-o tigaita, pe foc mic, pana cand capata culoarea maro-deschis, amestecand tot mereu ca sa nu se arda, apoi se ia de pe foc, adaugand uleiul si o ceapa rasa fin, un varf de lingurita cu boia dulce, amestecandu-se toate un minut ca numai la caldura tigaitei ceapa sa-si dezvolte aroma. Se adauga, apoi, cate putin din supa, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase, se desarta peste restul de supa, se acreste dupa gust, se adauga sare, daca este cazul si se completeaza lichidul cu apa, daca este necesar.
  3. Dupa ce a fiert cateva clocote, se ia de pe foc se adauga aromele,din fiecare cate putin si se drege cu smantana.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri