Bors de carne de pui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de carne de pui trebuie sa il preparati si dvs pentru ca este foarte gustos si aromat.

Ingrediente

    • 1 pui mic sau 1/2 pui mare
    • 1 ceapa
    • 1 telina
    • 1 ardei
    • 1 rosie
    • 1 morcov
    • 100 gr taitei de casa
    • 1 l bors
    • leustean
    • smantana
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati puiul de tuleie si fulgi, il treceti prin flacara, il frecati usor cu malai, apoi spalti-l cu apa rece.Goliti puiul de intestine(daca-i proaspat taiat),  spalati-l cu multa apa rece si taiati-l bucati,pe care apoi puneti-le la fiert cu apa rece.
  2. Clocotiti carnea 1 minut, aruncati apa si spalati bucatile de carne. Umpleti oala pe trei sferturi, fierbeti carnea 15 minute, adaugati zarzavatul taiat fideluta si continuati fierberea pentru 30 de minute cu oala acoperita.
  3. Fierbeti cateva minute taiteii de casa (ii faceti din: ou, apa cat incape in 1/2 coaja de ou, sare si faina, ii uscati si-i pastrati in saculeti de panza sau de hartie), spalati-i cu apa rece si rasturnati-i in oala.
  4. Sarati, acriti cu bors fiert separat si spumuit, condimentati cu leustean tocat si trageti vasul de pe foc.
  5. Dregeti cu smantana dupa ce borsul s-a racorit 15 minute.
  6. Serviti borsul fierbinte, cu paine sau cu mamaliguta, iar alaturi puneti niste ardei mici, iuti.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri