Ciorba de burta - reteta boiereasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de burta - reteta boiereasca este reteta de succes pentru o ciorba cu cate ii puteti surprinde in mod placut pe cei dragi.

Ingrediente

    • 1 rasol de vitel
    • 2 kg de burta
    • 1 litru de vin alb
    • 1 lingura cu mustar
    • 3 linguri cu ulei
    • 2 linguri cu otet
    • zarzavat de supa:2 morcovi, 1 pastarnac, 2 radacini de patrunjel si 1 telina
    • 1 foaie de dafin
    • 1 crenguta de cimbru
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti si speli burta pana ajunge alba, o freci cu malai si o speli din nou, o tai felii mari pe care le asezi intr-o oala de 10-12 litri . Deasupra asezi zarzavatul de supa taiate rondele. Peste zarzavat asezi rasolul taiat in bucati, bine spalat si curatat deoasele mici.
  2. Parfumezi cu foaia de dafin si cimbrul uscat sau verde, acoperi cu vin alb, completezi cu apa - sa fie 5-6 litri de lichid - si fierbi la foc domol, cu vasul descoperit, trei ore. Scoti rasolul si aduni carnea, apoi tai felii. Asezi in farfurii, completezi cu felii subtiri de burta.
  3. Strecori supa si acresti cu sos de mustar: subtiezi 1 lingura de mustar cu ulei si otet, sarezi, torni in supa. Servesti ciorba de burta fierbinte, cu paine uscata sau cu paine de casa.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri