Bors cu carne de gaina

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul cu carne de gaina este un bors taranesc delicios si satios, care, cu siguranta, va va aduce aminte de anii copilariei.

Ingrediente

    • 1 ceapa
    • 1 ardei gras
    • 1-2 rosii
    • maruntaie de la 2 pasari
    • 1 morcov
    • 1 pastarnac
    • 1 telina
    • 2 radacini de patrunjel
    • leustean
    • 500 ml bors
    • fidea
    • sare
    • 150 gr smantana
    • 2 litri de apa

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Iei maruntaiele unei gaini mai mari si ale unui pui (gatul, aripile, tartita, ranza, inima, spatele), le speli in apa rece si le asezi in oala cu apa cat sa le acopere. Dai un clocot si arunci apa, speli din nou carnea si umpli oala pe trei sferturi cu apa rece.
  2. Fierbi la foc domol pana cand carnea se patrunde usor cu furculita, adaugi zarzavatul spalat si taiat fideluta, sarezi dupa gustul tau si fierbi acoperit 30 de minute.
  3. Fierbi separat fideaua, o speli cu apa rece, o rastorni in oala si acresti cu borsul fiert separat. Parfumezi cu leustean tocat fin si tragi vasul de pe foc. Servesti borsul fierbinte, cu/sau fara smantana, cu paine proaspata si ardei iute.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri