Supa plugarului

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa plugarului este o supa satioasa si gustoasa, plina de vitamine si energizanta.

Ingrediente

    • 350 gr costita afumata
    • 2 catei de usturoi
    • 1 ceapa mare
    • 500 gr varza alba
    • 2,5 litri supa de vita
    • 4 cartofi cartofi
    • 1 felie de dovleac,
    • 100 gr fidea
    • 250 gr rosii proaspete sau rosii cojite (conserva)
    • 4 linguri de bulion
    • patrunjel verde
    • sare
    • piper macinat
    • 50 gr telemea

Instructiuni de preparare

  1. Se taie costita in feliute, se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se curata varza si se taie fasii cam de 1 cm. Se curata cartofii de coaja si se taie in sferturi. Se scoate miezul de dovleac de pe coaja si se taie ca si cartofii.
  2. Se prajeste costita intr-o cratita mare, pana ce devine crocanta. Se pune varza si se lasa sa se caleasca pana ce devine sticloasa. Se adauga ceapa si usturoiul, cartofii, dovleacul, se lasa si ei sa se caleasca putin.
  3. Cand legumele sunt inmuiate, se toarna supa  de vita si se lasa sa fiarba la un loc cu legumele, fara capac, vreme de 15 minute.
  4. Separat, se oparesc rosiile, se curata de pielite si de seminte si se taie marunt. Se pune fideaua in supa si se lasa sa fiarba cam 10 minute. Se pun rosiile taiate si bulionul, si se lasa sa dea un clocot. Se gusta supa de sare si de piper, se presara patrunjel tocat si branza rasa. Se mananca cu paine prajita si frecata cu usturoi

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri