Bors de dovlecei umpluti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de dovlecei umpluti este un bors moldovenesc autentic, pe care merita sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    • 4-6 dovlecei mijlocii
    • 250 gr carne tocata
    • 2 oua
    • orez
    • marar si patrunjel tocate
    • 1 ceapa
    • 2 rosii
    • 1 felie de paine
    • piper macinat
    • sare
    • 1 litru de  bors
    • leustean
    • 150 gr smantana

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti mai intai dovleceii de coaja alba, tai partea fara seminte de la capete si o lasi deoparte, golesti de seminte fiecare dovlecel folosind o lingurita cu coada lunga, speli si lasi sa se scurga pe prosop curat.
  2. Carnea tocata o amesteci cu: ceapa tocata, verdeata taiata fin, orez ales si spalat, o rosie fara pielita taiata cubulete, o felie de paine muiata in apa rece si faramitata, 1 ou, sare si piper macinat. Omogenizezi framantand cu mana amestecul, umpli dovleceii, ii asezi intr-o oala mai larga si acoperi cu 2 litri de apa incalzita pana la 40°C.
  3. Lasi sa dea in clocot, adaugi partea dovleceilor fara seminte, taiata cubulete si 1 rosie decojita, taiata feliute. Intorci dovleceii cu partea care a stat in apa in sus si lasi sa mai fiarba 35 minute.
  4. Acresti cu bors fiert separat, parfumezi cu leustean, tragi oala de pe foc. Dregi cu smantana cand servesti. Pui in farfurie doua polonice de supa si un dovlecel taiat felii si servesti cu paine proaspata si ardei iute.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri