Trigoane cu nuca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Trigoanele cu nuca sunt aromate si foarte gustoase, ele fiind atat reci cat si calde foarte apetisante.

Ingrediente

    • 1 pachet foi de placinta din comert

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr unt topit
    • nuci taiate marunt

    PENTRU SIROP:

    • 500 gr zahar
    • 400 ml apa
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se intinde foaia si se taie in bucati de 50 cm lungime si 20 cm latime. Se stropeste cu unt, se impatureste foaia in trei (50 x 10 cm) si se pune in capat o movilita de nuca. Se intoarce coltul deasupra, in forma de triunghi, si se repeta operatia pana la capat. Bucata de aluat care ramane se intoarce inauntru, ca pentru un plic.
  2. Se pun trigoanele in tava unsa cu unt si se coc la foc mic, timp de 1 ora. Se face siropul  din apa, zahar si vanilie, care se fierbe pana incepe sa se lege. Siropul racit se toarna peste trigoanele fierbinti, ap[oi se servesc.

Recomandari

Patiserie