Clatite cu inghetata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele cu inghetata pot fi considerate ca cel mai rapid si gusos desert pe care il puteti prepara in numai cateva minute.

Ingrediente

    PENTRU CLATITE:

    • 150 gR de faina
    • 300 ml de lapte
    • 2 oua
    • 3 lingurite de unt sau margarina vegetala
    • o lingurita esenta de vanilie
    • 3 lingurite de zahar
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA SI DECOR:

    • 500 gr inghetata de orice tip
    • 200 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea aluatului de clatoite se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare. Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena.  Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza; Se amesteca pana atunci cand dispar cocoloasele.Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou bine pana cand dispar cocoloasele sau orice alta forma de neomogenizare.
  2. Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt, dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii.Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte (fie prin aruncare - daca stiti bine sa faceti asta, fie cu ajutorul unui cutit de bucatarie).Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura. Pentru fiecare lingura de compozitie, va iesi o clatita. Se repeta procedeul pana cand se termina compozitia.
  3. Cand sunt gata clatitele, se scoate inghetata din frigider, se pune 1 lingura mare de inghetata in mijlocul fiecarei clatite fierbinti.Se impacheteaza clatitele in forma patrata si se orneaza cu frisca deasupra.

Recomandari

Patiserie