Minciunele- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Minciunelele sunt gogosele dobrogene delicioase, aromate si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 3 galbenusuri
    • 1 varf de cutit praf de copt
    • vanilie
    • 300 gr faina
    • 2 oua
    • rom
    • 150 gr zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca intr-un vas faina cu galbenusurile, ouale intregi, praful de copt stins in rom, vanilia si zaharul. Se amesteca totul si se face un aluat care se framanta bine.
  2. Se intinde o foaie groasa de 5-6 mm. Se taie cu un cutit fasii late de 2 cm si lungi de 10 cm si se cresteaza la mijloc, in lung, si se trece partea de jos prin crestatura, formand o funda.
  3. Se prajesc minciunelele in ulei incins si cand sunt gata, minciunelele se scot cu spumiera pe un servet absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei.
  4. Cat timp sunt inca calde minciunelele se pudreaza cu zahar.

Recomandari

Patiserie