Cornulete fragede

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O reteta delicioasa care poate capata de fiecare alt gust schimband rahatul cu nuca, visine din dulceata,ciocolata sau cu orice doriti dumneavoastra.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 500 ml ulei
    • 250 ml apa
    • 1 lingurita zahar
    • 5 gr drojdie
    • 300 gr rahat
    • zahar pudra
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pui drojdia int-o ceasca si o amesteci cu putin zahar. Intr-un castron pui faina peste care pui drojdia, apa calduta si uleiul. Framanti bine pana obtii un aluat fraged pe care il acoperi cu un prosop si il lasi sa creasca la caldura pentru 30 de minute.
  2. Iei aluatul si intinsi o foaie sutire din care tai triunghiuri potrivite sau depinde cat de mari doresti sa fie cornuletele. Asezi pe latura ce mai mica  a fiecarui triunghio bucatica de rahat si apoi rulezi.
  3. Cornuletele le asezi intr-o tava neunsa, la distanta unele de altele si le coci in cuptor la foc potrivit pentru 20-25 de minute.
  4. Cand le scoti din cuptor le tavalesti prin zahar pudra cand sunt inca fierbinti.

Recomandari

Patiserie