Clatite bucovinene

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de clatite bucovinene desi pare complicata gustul lor delicios te poarta pe meleaguri de neuitat,Incarca aceasta reteta si vei fi placut impresionata.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 2 oua
    • 200 ml lapte
    • 250 gr faina
    • 150 ml apa minerala
    • esenta de vanilie
    • 1 lingura ulei
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr branza proaspata de vaci
    • 2 oua
    • 2 pliculete zahar vanilat
    • esenta de rom
    • 100 gr stafide
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 3 linguri zahar

    PENTRU  SOS:

    • 300 gr smantana
    • 2 galbenusuri
    • sare
    • 1 plic zahar vanilat
    • 2 linguri zahar

    PENTRU DECOR:

    • nuca macinata

Instructiuni de preparare

  1. Pentru a prepara aluatul de clatite bati ouale cu sare, adaugi laptele, esenta de vanilie si adaugi faina treptat amestecand continuu  pentru a nu se forma cocoloase. Adaugi apa minerala si o lingura de ulei amestecand cu polonicul de jos in sus. Aluatul fiind pregatit coci clatitele intr-o tigaie
  2. Pentru umplutura pui branza proaspata intr-un castron, adaugi 2 oua, zaharul vanilat, esenta de rom, stafidele inmuiate in prealabil in apa calduta si scurse,scortisoara si zaharul vanilat. Amesteci compozitia pana capata o textura cremoasa si un aspect omogen.
  3. Pentru sos, freci galbenusurile cu putina sare,adaugand apoi smantana, zaharul vanilat,si zaharul continuind sa amesteci pana zaharul se dizolva complet.
  4. Dupa ce termini de facut clatitele le umpli pe fiecare in parte cu umplutura cu branza si le rulezi.le asezi intr-o tava unsa cu unt. Deasupra torni sosul de smantana si le bagi in cuptor pentru 20 de minute.
  5. Le scoti, le presari cu nuca macinata si le mai bagi in cuptor ica 5 minute.

Recomandari

Patiserie