Buzunarele cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Delicioase atat fierbinti cat si reci , buzunarelelee cu branza sunt un minunat desert sau aperitiv, indiferent de categoria aleasa. Se prepara destul de usor fiind gustarea ideala atat in anotimpul rece cat si in cal canicular.

Ingrediente

    • 400 gr aluat de foietaj
    • 150 gr branza proaspata de vaci
    • 150 gr telemea
    • 1/2 lingurita busuioc uscat
    • patrunjel verde
    • 2 linguri faina
    • 1 galbenus
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se  presara faina pe o planseta si se intinde foietajul cu un sucitor, pana cand se obtine o foaie subtire. Se decupeaza cercuri porivite ca marime, cu ajutorul unei cani sau cu o forma speciala de patiserie.
  2. Se amesteca branza dulce cu telemeaua data pe razatoarea mica.Se adauga busuiocul si cateva fire de patrunjel verde tocat marunt. Se condimenteaza cu sare, daca mai este nevoie, si se amesteca bine compozitia.
  3. Se pune umplutura pe mijlocul fiecarui cerc, se pliaza si apoi se apasa marginile cu o furculita.
  4. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se ung cu galbenus de ou batut. Se coc in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la foc potrivit.

Recomandari

Patiserie