Gogosele aromate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cine nu a gustat pufoase gogosi ale bunicii?Nu cred ca este cineva.Dar aceste gogosi aromate cu esenta de portocale va vor cuceri pentru totdeauna.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 150 ml lapte
    • 2 oua
    • 4 linguri zahar
    • sare
    • esenta de vanilie
    • esenta de portocale
    • 10 gr drojdie
    • 100 gr zahar pudra
    • ulei pentru prajit

Instructiuni de preparare

  1. Se pune faina intr-un castron peste care se adauga drojdia dizolvata in 50 ml de lapte apoi esenta de vanilie si cea de portocale,zaharul, ouale si putina sare. Se framanta, adaugand treptat restul de lapte cald. Cand aluatul devine elastic, se acopera cu un prosop si se lasa in loc calduros sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  2. Se intinde din aluat o foaie de 5 mm grosime si se taie gogosi rotune, cu ajutorul unei cani. Gogosile obtinute se pun pe o planseta tapetata cu faina si se mai lasa inca 30 de minute la crescut.
  3. Se prajesc gogosile in ulei incins, iar cand se scot din tigaie se pun mai intai pe servete de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei. Se pun apoi gogosile pe un platou si se pudreaza cu zahar praf.

Recomandari

Patiserie