Chebakia

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chebakia sunt niste gustarele arabesti foarte bune si aromate, pe care le puteti servi alaturi de un pahar de apa rece.

Ingrediente

    • 1,200 kg faina
    • 2 galbenusuri
    • 80 gr unt topit
    • 150 ml ulei
    • 1 lingura anason macinat
    • 1 lingura scortisoara macinata
    • 80 ml apa de flori de portocal
    • 2 linguri otet
    • 1/2 plic praf de copt
    • 1 lingurita mica sare
    • ulei pentru prajit

    PENTRU SERVIT:

    • 250 gr seminte de susan macinate
    • miere de albine

Instructiuni de preparare

  1. In cuva robotului se pun faina, galbenusurile, untul topit, uleiul, anasonul, scortisoara, otetul, sarea amestecata cu praful de copt, apa de flori de portocal.
  2. Se amesteca bine timp de 10 minute pentru a obtine un aluat omogen, suficient de tare pentru a fi intins.
  3. Pe masa presarata cu faina se intind bucati de aluat si apoi se taie fasii late de 2-3 cm cu ajutorul unei rulete de bucatarie.
  4. Se incinge uleiul intr-un tuci si se pun fasiile la prajit. Intre timp, se pune mierea de albine la bain-marie. Pe masura ce fasiile de aluat se prajesc, se pun in miere si se scot cu spumiera pe un gratar. Se presara seminte de susan, se lasa sa se zvante,apoi se servesc.

Recomandari

Patiserie