Strudel usor cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Strudelul cu mere este o gustare deliciosa fiind in acelasi timp delicios daca e servit cald la micul dejun alaturi de o ceasca cu cafea.

Ingrediente

    PENTRU STRUDEL:

    • 200 ml lapte
    • 3 linguri apa
    • 250 gr faina
    • 1 lingura miere
    • 1 lingurita scortisoara pudra
    • sare
    • 20 gr unt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 30 gr unt
    • 2 mere
    • 1 lamaie
    • 1 lingura zahar
    • 1 lingura miere
    • 2 linguri pesmet
    • 2 linguri stafide
    • 1 lingura scortisoara pudra

    PENTRU DECOR:

    • zahar pudra


Instructiuni de preparare

  1. Pune laptele si apa intr-o craticioara si incalzeste-le. Separat, in alta craticioara topeste untul. Pune intr-un castron faina, mierea si adauga laptele cu apa caldut si untul topit. Adauga scortisoara si putina sare si framanta pana obtii un aluat neted si omogen. Acopera aluatul cu folie alimentara si pune-l sa se odihneasca  30 de minute in frigider.
  2. Pentru umplutura curata merele de coaja, scoate-le cotorul, taie-le cuburi, stropeste-le cu zeama de la lamaie si presara-le cu putina coaja rasa de la lamaie. Adauga mierea, zaharul, scortisoara si stafidele inmuiate in prealabil si stoarse.
  3. Intinde o foaie subtire din aluat pe o planseta presarata cu faina, taie-i marginile dandu-i o forma dreptunghioulara, si presar-o cu pesmet. Acopera suprafata aluatului cu merele marinate si ruleaza-l pe luingime. Lipeste aluatul cu atentie la cele doua capete. Stropeste ruloul cu unt topit si cresteaza-l in oblic.
  4. Coace strudelul 30 de minute in cuptorul incins, apoi lasa-l sa se raceasca. Inainte de a servi presara deasupra zahar pudra.

Sugestie:

Umplutura clasica pentru strudel este facuta din mere, dar pot fi alese si alte fructe. Vara, de exemplu, poti folosi cirese, visine, sau piersici.

Recomandari

Patiserie