Foi cu lapte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceste foi cu lapte sunt nemaipomenit de gustoase, si le puteti servi chiar si a doua zi.

Ingrediente

    • 400 gr foi de amidon
    • 1 kg zahar
    • 3 litri lapte
    • 2 pliculete zahar vanilat
    • cateva picaturi apa de trandafiri
    • 200 gr nuci macinate

    PENTRU SERVIT:

    • boabe de rodie
    • cateva capsune
    • 100 gr fistic macinat
    • alune crude

Instructiuni de preparare

  1. Se fierbe laptele, se lasa la racit si se adauga cele doua tipuri de zahar si apa de trandafiri.
  2. Intr-o tava cu peretii inalti, se asaza 2-3 foi de amidon. Se toarna cateva polonice de lapte dulce si se presara cu nuci macinate
  3. Se repeta operatiunea pana la terminarea foilor si a laptelui, avand grije ca ultimul strat e pentru decor.
  4. Se acopera cu folie transparenta si se da la rece pentru 3 ore.Se serveste numai rece, oranata cu boabe de rosie, capsuni, fistic sau alune

Recomandari

Patiserie