Smaren Bucovinean

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Smarenul Bucovinean trebuie sa il incercati pentru un desert foarte indragit de copii.

Ingrediente

    • 450 gr faina
    • 50 gr unt
    • 180 ml ulei
    • sare
    • 6 oua
    • 100 gr zahar
    • 700 ml lapte
    • 225 ml sirop de zmeura

Instructiuni de preparare

  1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos, untul topit, faina, sarea si laptele pana ce se obtine o pasta omogena. Se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor.
  2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se ia cu lingura o cantitate de aluat si se rumeneste in ulei pe ambele parti.
  3. Se asaza pe un platou, una langa alta, fara a le suprapune, ca sa nu se turteasca, si se toarna peste ele siropul de zmeura.

Recomandari

Patiserie