- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Strudelul cu branza dulce este un preparat foarte delicios si apetisant fiind in topul prefeintelor copiilor in materie de produde de panificatie.
		
		Ingrediente
		
			
- 12 foi de placinte
 
- 500 ml iaurt natur
 
- 5 oua
 
- 100 ml coniac
 
- 1 esenta de vanilie
 
- lapte
 
- 500 gr branza de vaci
 
- 100 gr zahar
 
- 150 gr stafide aurii
 
- zahar pudra vanilat
 
- unt
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Pune la scurs de cu seara intr-o sita deasa branza de vaci amestecata cu iaurtul.
 
- Intr-un castron, pune la inmuiat stafidele in alcool.
 
- A doua zi, rastoarna intr-un castron branza scursa si adauga 4 oua, stafidele scurse, zaharul si esenta, api amesteca usor.
 
- Unge o tava cu unt moale, pune 2-3 foi suprapuse si rastoarna o parte din compozitia de branza. Ruleaza  cu grija si pune strudelul in tava. Repeta operatiunea pana termini compozitia de branza.
 
- Unge strudelele cu ou diluat cu putin lapte caldut si baga tava in cuptorul incins pentru 35-40 de minute.
 
- Cand este gata lasa strudelul in tava sa se raceasca, apoi il poti presara cu zahar pudra si servi.