- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Clatitele cu mere si stafide sunt cele mai bune, fiind delicioase atat calde cat si reci.
		
		Ingrediente
		
			
- 100 gr faina
 
- 1 ou
 
- 2 plicuri zahar vanilat
 
- 4 linguri miere de albine
 
- scortisoara
 
- 300 ml lapte
 
- 1 lingurita zahar
 
- 1 kg mere
 
- 1 lingura stafide aurii
 
- ulei
 
- sare
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Amesteca oul cu zaharul, zaharul vanilat, apoi adauga laptele si faina putin cate putin, apoi omogenizeaza compozitia cu ajutorul unui mixer.
 
- Pune intr-o tigaie 4-5 linguri cu ulei la incins, scurge-l, apoi pune in tigaia incinsa un polonic de aluat, intinde-l pe toata suprafata, iar dupa 2-3 minute, intoarce clatita pe cealalta parte. Cand etse gata scoate clatita si procedeaza la fel pana se termina aluatul.
 
- Curata merele, toaca-le cuburi mici si trage-le in ulei incins. Presara scortisoara, pune stafidele, iar dupa ce zeama lasata de mere a scazut, opreste focul si adauga mierea de albine.
 
- Cu compozitia obtinuta umple clatitele si serveste clade, pudrate cu zahar.