Kunafa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Kunafa este un desert arabesc foarte aromat, pe care il puteti servi ori de cate ori aveti musafiri pe care doriti sa ii surprindeti cu un desert unic.

Ingrediente

    • 1 masura iaurt
    • 1 1/2 masura ulei
    • 2 masuri gris
    • 5 masuri faina
    • 1 ou
    • 1 lingurita otet
    • 1 plic praf de copt
    • 1 plic zahar vanilat
    • sare

    PENTRU SIROP:

    • 5 masuri zahar pudra
    • 4 masuri apa
    • sucul de la 1/2 lamaie

    PENTRU SERVIT:

    • seminte de susan

    PENTRU DECOR:

    • frunze de menta

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, se amesteca ingrdientele fara faina si praful de copt. Apoi se adauga si acestea si se amesteca pana cand se obtine un aluat omogen, care se lasa 20 de minute la crescut. Apoi, aluatul se intinde in foaie de 2 mm din care se taie cercuri de 4 cm diametru. La randul lor, aceste cercuri se cresteaza cuc utitul.
  2. Se asaza formele in tava de copt a aragazului, se coc 20 de minute si apoi, dupa coacere, se lasa 5 minute sa se racoreasca.
  3. Intr-un vas, se pun la fiert apa si zaharul si se lasa 5 minute din momentul in care da in clocot. Se pune sucul de lamaie si se mai lasa inca 1 minut sa fiarba.
  4. Se toarna siropul peste forme, se presara susanul si se lasa 3 ore inainte de a servi, cand se decoreaza cu frunze de menta proaspata.

Recomandari

Patiserie