Cornulete cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cornuletele cu branza sunt deliciose, fiind ideale pentru un mic dejun copios si plin de vitamine.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 ml bors
    • sare
    • 250 gr margarina
    • faina

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 150 gr branza telemea
    • 1 lingura smantana
    • 200 gr branza dulce
    • 3 oua

Instructiuni de preparare

  1. Freci spuma margarina moale, la temperatura camerei, impreuna cu putina sare, apoi incorporezi treptat faina cernuta, alternand cu borsul fierbinte, pana obtii un aluat potrivit de tare, pe care il invelesti si in lasi sa se odihneasca putin.
  2. Fierbi doua oua tari, apoi le dai impreuna cu telemeaua, pe razatoarea mare. Adaugi branza dulce,  smantana, oul ramas si, daca mai este nevoie mai poti adauga si putina sare.
  3. Pe planseta presarata cu faina, intinzi aluatul in strat de 0,5 cm, si decupezi patrate mari. Pe coltul fiecarui patrat, asezi cate o lingurita de umplututra si rulezi.
  4. Asezi cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungi cu ou batut cu putina sare, apoi le coci 25 de minute, la foc mediu, in cuptorul incins.
  5. Cand cornuletele sunt gata, le scoti din cuptor si le lasi sa se racoreasca apoi le poti servi sau le poti lasa pana se racesc complet.

Recomandari

Patiserie