Invartita moldoveneasca cu mac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Invartita moldoveneasca cu mac este foarte aromata si dulce, perfecta atat in zilele festive cat si la mesele alatrui de cei dragi.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 1 kg faina
    • drojdie de bere cat o nuca
    • 2 linguri unt
    • 200 ml lapte
    • 2-3 linguri ulei
    • 200 gr zahar tos
    • 3 oua
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300 gr mac
    • 200 gr zahar tos
    • coaja rasa de lamaia
    • 400 ml lapte
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca faina, laptele, drojdia, untul, untdelemnul, 2 oua, zaharul si sarea si se obtine un aluat vartos. Dupa ce este framantat bine, se lasa 2 ore la dospit. 
  2. Din aluat se intinde o foaie, potrivit de groasa, pe care se asaza umplutura. Aceasta se pregateste astfel: se da macul prin masina de macinat mac si se fierbe cu zaharul si laptele. 
  3. Cand amestecul e clocotit, se adauga vanilia si coaja de lamaie si se lasa sa se raceasca. Se unge foaia de coca cu acest amestec si se ruleaza. Se asaza intr-o forma de cozonac, unsa bine. Deasupra se unge cu ou. Se pune la cuptor la foc tare la inceput. Dupa ce a crescut, se continua coacerea la foc domol.

Recomandari

Patiserie