Clatite cu ceai si mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele cu ceai si mere sunt aromate, gustoase si foarte bune la micul dejun.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 ml ceai
    • o portocala
    • 30 gr unt
    • 250 gr faina
    • 250 ml lapte
    • 3 oua
    • 2 linguri zahar pudra
    • 30 gr zahar pudra
    • un praf de sare
    • ulei pentru prajit

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 4 mere
    • 50 gr unt
    • 100 gr zahar
    • o lingura scortisoara

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 portii

timp de preparare 45 minute+ 20 minute coacere+ 30 minute asteptare

  1. Se prepara o infuzie dintr-un ceai la alegere si se lasa deoparte.
  2. Intr-un vas se amesteca faina, cele 30 gr de zahar si sarea. Se face un gol la mijloc unde se pun ouale. Se incorporeaza adaugand lapte, putin cate putin.
  3. Dupa ce a fost amestecat tot laptele se pune si ceaiul strecurat si se amesteca cu atentie. Coaja de portocala se razuie si se opareste timp de un minut in apa clocotita. Apoi, se scoate pe un servet de hartie si, dupa ce este bine uscata, se pune intr-o tigaie cu unt topit. Se presara cu cele doua linguri de zahar pudra si se lasa pana ce devine aurie. Se pune apoi in aluatul de clatite si se lasa 30 de minute sa se amestece gusturile.
  4. Intre timp, merele curatate de coaja si seminte se pun in cele 50 de grame de unt topit, se adauga zaharul si doua linguri de apa si se lasa pe foc 5-10 minunte sa se inmoaie.
  5. Se coc clatitele si imediat se umplu cu mere si se servesc pe loc.

Ceaiul ar trebui sa fie cat mai natural, nu din tocatura de plante in pliculete de hartie.  Pentru a diminua timpul de preparare, se poate folosi esenta de portocale.

Recomandari

Patiserie