Coronita cu migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Un desert special pentru o zi speciala alaturi de familie sau de ce nu pentru o zi de sarbatoare.Aspectul minunat al acestei coronite va incanta pe toata lumea!

Ingrediente

    • 750 gr faina
    • 45 gr drojdie
    • 150 gr zahar
    • 2 plicuri zhar vanilat
    • 375 ml lapte dulce
    • 4 oua
    • 2 galbenusuri
    • 2 albusuri
    • 100 gr unt
    • 80 gr stafide
    • 200 gr nuca macinata
    • 50 gr migdale feliate
    • 1 lingura fulgi de cocos
    • 1 lingura zahar pudra
    • coaja rasa de la o lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron mare cerni faina,faci o adancitura in mijlocul ei,si pui drojdia frecata cu o lingurita de zahar si 100ml de lapte caldut. Amesteci cu putina faina de pe margini, acoperi cu un prosop si lasi sa dospeasca la caldura 10 minute. Adaugi in castron restul de zahar,zaharul vanilat, restul de lapte caldut,ouale la temperatura camerei,putina sare si coaja rasa de la o lamaie.Framanti bine, incorporand treptat untul topit. Acoperi aluatul cu un prosop si il lasi sa creasca 40 minute la loc cald pana isi dubleaza volumul.
  2. Intinzi blatul pe o planseta,presari nuca macinata amestecata cu un albus si stafidele. Rulezi, unesti bine capetele si asezi roloul intr-o forma de tort, cu margini detasabile,unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina. Lasi sa creasca 20 minute la temperatura camerei. Crestezi pe margine cu ajutorul unui cutit,ungi cu ou batut. presari cu migdale feliate si-l coci 45 de minute la foc mediu.
  3. Scoti coronita din forma dupa ce se raceste, o ungi cu putin zahar pudra dizolvat in putina apa si decorezi cu migdale si fulgi de cocos.

Recomandari

Patiserie