Pasca cu ciocolata-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasca cu ciocolata este foarte indragita de copii fiind preparatul cel mai indragit de pe masa de Paste!

Ingrediente

    • 500 gr aluat de cozonac
    • 4 oua
    • 200 ml lapte dulce
    • 4 linguri cu unt
    • 2 linguri cu cacao
    • 150 gr de zahar tos
    • 100 gr de ciocolata
    • 2 linguri cu  faina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Folosesti forme mai mici , ciocolata fiind mai putin vascoasa.
  2. Freci ouale intregi (opresti un galbenus pentru uns aluatul deasupra) cu zaharul tos 15 minute.
  3. Peste crema obtinuta pui faina cernuta si omogenizezi, apoi adaugi laptele cald si cacaua cernuta proaspat. Lucrezi la foc mic, pentru ca amestecul trebuie sa se ingroase. Amesteci folosind o lingura de lemn deoarece amestecul fiind gros, se prinde imediat de peretii vasului.
  4. Crema o parfumezi cu rom sau cu vanilie si amesteci incet cu ciocolata topita in alt vas, omogenizand amestecul pe foc. Iei cratita de pe foc cand crema este groasa, racesti 10 minute , adaugi untul amestecand incet ca sa se topeasca bine si lasi sa se raceasca de tot.
  5. Imparti in doua parti egale si treci la pregatirea produsului: ungi cratita cu unt, inconjori cu
    aluat de cozonac impletit din fasii, torni jumatate din umplutura la mijlocul cratitei pe care ai intins o foaie subtire de aluat si ungi aluatul cu galbenus. Introduci tava in cuptor; aluatul fiind mai putin decat la cozonac va creste repede. Lasi focul mic 15 minute, apoi coci la foc potrivit inca 30 de minute.
  6. Pasca este coapta cand aluatul a devenit rumen si stralucitor.Scoti pasca o lasi sa se racoreasca apoi o poti servi.

Recomandari

Patiserie