Strudel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Strudelul este gustarea perfecta si aromata la care puteti schimba umplutura de fiecare data.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 500 gr faina
    • 200 ml apa
    • sare
    • 2 linguri cu unt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 kg mere sau 1 kg branza in amestec
    • 2 oua

     

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Faina cernuta o pui pe planseta de lemn pe care lucrezi aluaturile, adaugi putina sare si incepi sa framanti cu apa calda si grasime (sau 1 ou; 2 albusuri; 2 galbenusuri) un aluat tare care sa se desprinda de pe mana.
  2. Imparti aluatul in 2 bulgari (sau 4 bulgari cand framanti 1 kg de faina) pe care-i invelesti si-i pastrezi la cald timp de o ora, apoi ii intinzi pe o fata de masa curata pe care ai presarat faina.
  3. Aluatul trebuie sa devina foaie subtire si transparenta. La un capat al foii de aluat pui merele sau branza, rulezi (cu mana sau cu fata de masa pe care e aluatul) pana infasori toata foaia de aluat, tai bucati cat forma de placinta si le asezi in tava.
  4. Coci la foc potrivit jumatate de ora, racesti in tava,apoi servesti placinta calda sau rece.

Recomandari

Patiserie