- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Strudelul cu mere si visine este desertul preferat de copii deoarece este dulce, aromat si, servit rece are un gust mult mai intens.
		
		Ingrediente
		
			
- 1,5 kg mere
 
- 100 gr miez de nuca
 
- 1 baton de scortisoara
 
- zahar pudra
 
- 300 gr visine din visinata
 
- 1-2 cuisoare
 
- 50 gr unt
 
PENTRU ALUAT:
- 25 gr drojdie
 
- 2 linguri ulei
 
- sare
 
- 500 gr faina
 
- 250 ml apa calduta
 
- 1 lingurita zahar
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Amesteca ingredientele pentru aluat si framanta un aluat neted, pe care lasa-l la dospit vreo 30 de minute. Imparte aluatul in doua si intinde foi potrivit de groase.
 
- Pentru umplutura, caleste merele rase in unt, adauga scortisoara si cuisoarele zdrobite, iar dupa 10 minute,lasa sa se raceasca.
 
- Intinde din aluat doua, trei foi. Repartizeaza umplututra, nuca zdrobita si visine. Ruleaza si asaza sulul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Baga tava in cuptorul incins, si coace 30 de minute, la foc potrivit, iar cand sunt gata scoate-le din cuptor si pudreaza-le cu zahar inainte de a le servi.