- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Checul de dovleac cu stafide are o aroma delicioasa de dovleac prajit, care te poarta cu gandul la anii copilariei la tara.
		
		Ingrediente
		
			
- 4 oua
 
- 150 gr zahar
 
- 300 gr dovleac
 
- 1 lingurita esenta de vanilie
 
- 2 linguri stafide
 
- 100 ml ulei
 
- 200 gr faina
 
- 1 plic praf de copt
 
- 1/2 lingurita scortisoara
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Freaca galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie. Adauga uleiul si amesteca energic. Separat bate spuma albusurile dupa care incorporeza-le in amestecul de galbenusuri si amesteca usor.
 
- Adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, apoi adauga dovleacul dat pe razatoarea mica, stafidele si scortisoara, apoi amesteca pana se omogenizeaza amestecul.
 
- Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bag-o in cuptorul incins pana cand scobitoarea iese curata (aproximativ 45 de minute).