Cornuri cu mere- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cornurile cu mere sunt delicioase, mai ales daca le serviti reci, de preferat a doua zi, insotite de o cupa cu inghetata.

Ingrediente

    • aluat foitaj
    • 6 mere decojite si curatate de cotor
    • 100 gr unt
    • 150 gr zahar brun
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 1/2 lingurita nucsoara macinata
    • 600 ml apa
    • 400 gr zahar tos alb
    • 1 lingurita esenta de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Desfaceti foitajul pe o planseta presarata cu faina si taiati din el 6 patrate. Asezati in fiecare patrat cate un mar punand in fiecare gol cate un cubulet de unt.
  2. Cu o lingurita puneti zahar brun peste unt, atat in interiorul marului cat si la baza lui, apoi prasarati nucsoara si scortisoara.
  3. Cu varful degetelor usor umezite, aduceti un colt al patratului pana in partea de sus a merelor si uniti-l cu coltul opus. Aduceti si celelalte doua colturi, apasand usor ca sa le sigilati. Dupa ce ati impachetat toate merele asezati-le in tava de copt.
  4. Amestecati intr-o cratita zaharul alb, esenta de vanilie si untul ramas, Puneti cratita pe foc mediu si aduceti la fierbere lasand-o sa fiarba fix 5 minute, timp in care zaharul se va dizolva. Cand sosul este gata turnati-l in tava peste pachetele si introduceti tava in cuptorul incins o ora.
  5. Puneti fiecare corn intr-un castron de desert si stropiti cu sosul din tava numai in momentul in care veti servi.

Recomandari

Patiserie