- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cornurile cu mere sunt delicioase, mai ales daca le serviti reci, de preferat a doua zi, insotite de o cupa cu inghetata.
Ingrediente
- aluat foitaj
- 6 mere decojite si curatate de cotor
- 100 gr unt
- 150 gr zahar brun
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 600 ml apa
- 400 gr zahar tos alb
- 1 lingurita esenta de vanilie
Instructiuni de preparare
- Desfaceti foitajul pe o planseta presarata cu faina si taiati din el 6 patrate. Asezati in fiecare patrat cate un mar punand in fiecare gol cate un cubulet de unt.
- Cu o lingurita puneti zahar brun peste unt, atat in interiorul marului cat si la baza lui, apoi prasarati nucsoara si scortisoara.
- Cu varful degetelor usor umezite, aduceti un colt al patratului pana in partea de sus a merelor si uniti-l cu coltul opus. Aduceti si celelalte doua colturi, apasand usor ca sa le sigilati. Dupa ce ati impachetat toate merele asezati-le in tava de copt.
- Amestecati intr-o cratita zaharul alb, esenta de vanilie si untul ramas, Puneti cratita pe foc mediu si aduceti la fierbere lasand-o sa fiarba fix 5 minute, timp in care zaharul se va dizolva. Cand sosul este gata turnati-l in tava peste pachetele si introduceti tava in cuptorul incins o ora.
- Puneti fiecare corn intr-un castron de desert si stropiti cu sosul din tava numai in momentul in care veti servi.