Placintele cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placintelele cu mere sunt delicioase si foarte bune. Indiferent ca le serviti calde sau reci, este mereu o placere.

Ingrediente

    • 400 gr faina alba
    • 100 gr margarina
    • 1 lingurita sare
    • 100 ml apa
    • 2 mere
    • 50 gr zahar tos alb
    • 1/8 lingurita scortisoara macinata
    • ulei, pentru prajit

Instructiuni de preparare

  1. Cerneti intr-un castron faina cu sarea, apoi adaugati margarina taiata cubulete si framantati cu degetele pana obtineti un aluat sfaramicios. Adaugati apa rece, cate o lingura o data, amestecand bine de tot aluatul pana devine usor de modelat. Impachetati aluatul in folie de platic si bagati-l la frigider pentru o ora.
  2. Curatai merele de coaja si de cotoare, apoi taiati-le cubulete mici. Ametsecati cubuletele de mar cu zaharul si cu scortisoara macinata, agitand usor castonul ca sa se amesteca bine. Puneti amestecul intr-o oala si puneti pe foc mic pana cand merele se inmoaie si se formeaza un sos de mere gros, pe care lasati-l sa se raceasca.
  3. Scoateti aluatul de la frigider si puneti-l pe o planseta presarata cu faina si intindeti-l intr-o foaie de 4-5 mm grosime.  Cu o forma speciala  sau cu marginea unui castron decupati cercuri de 10 cm diametru in care puneti cate o lingura cu varf de amestec de mere. Umeziti marginile cu putina apa, apoi impachetati, apasand marginile cu furculita pentru a le sigila. Repetati operatia pana terminati atat aluatul cat si sosul.
  4. Intr- tigaie incalziti uleiul pana s eincinge bine, apoi prajiti placintelele cate 2-3 minute, pe fiecare parte. Cand sunt gata scoateti-le pe servete de bucatarie ca sa se scurga surplusul de ulei, apoi le puteti pudra si servi.

Recomandari

Patiserie