- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placintelele cu mere sunt delicioase si foarte bune. Indiferent ca le serviti calde sau reci, este mereu o placere.
Ingrediente
- 400 gr faina alba
- 100 gr margarina
- 1 lingurita sare
- 100 ml apa
- 2 mere
- 50 gr zahar tos alb
- 1/8 lingurita scortisoara macinata
- ulei, pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Cerneti intr-un castron faina cu sarea, apoi adaugati margarina taiata cubulete si framantati cu degetele pana obtineti un aluat sfaramicios. Adaugati apa rece, cate o lingura o data, amestecand bine de tot aluatul pana devine usor de modelat. Impachetati aluatul in folie de platic si bagati-l la frigider pentru o ora.
- Curatai merele de coaja si de cotoare, apoi taiati-le cubulete mici. Ametsecati cubuletele de mar cu zaharul si cu scortisoara macinata, agitand usor castonul ca sa se amesteca bine. Puneti amestecul intr-o oala si puneti pe foc mic pana cand merele se inmoaie si se formeaza un sos de mere gros, pe care lasati-l sa se raceasca.
- Scoateti aluatul de la frigider si puneti-l pe o planseta presarata cu faina si intindeti-l intr-o foaie de 4-5 mm grosime. Cu o forma speciala sau cu marginea unui castron decupati cercuri de 10 cm diametru in care puneti cate o lingura cu varf de amestec de mere. Umeziti marginile cu putina apa, apoi impachetati, apasand marginile cu furculita pentru a le sigila. Repetati operatia pana terminati atat aluatul cat si sosul.
- Intr- tigaie incalziti uleiul pana s eincinge bine, apoi prajiti placintelele cate 2-3 minute, pe fiecare parte. Cand sunt gata scoateti-le pe servete de bucatarie ca sa se scurga surplusul de ulei, apoi le puteti pudra si servi.