Melci glazurati

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Melcii glazurati fac parte din bucataria daneza, dar daca ii veti gusta macar, veti fi surprinsa de cat de aromati pot fi.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 220 ml lapte
    • 320 gr faina
    • 80 gr unt
    • 30 gr drojdie
    • 60 gr zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 50 gr unt
    • 50 gr zahar
    • 1 lingura scortisoara
    • 1 ou
     

Instructiuni de preparare

  1. Laptele cu untul se pun pe foc si, dupa ce se topeste untul, se trage de pe foc. Se adauga faina si drojdia, apoi se framanta foarte bine. Se acopera castronul cu un servet curat si se lasa aluatul sa creasca 30 de minute.
  2. Se prepara umplutura pentru care se amesteca untul, zaharul, scor?isoara si albusul.
  3. Se intinde aluatul cu un sucitor, se intinde umplutura amestecata, se ruleaza si se taie aproximativ 25 de buca?i. Se pun melcii in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se  lasa 20 de minute sa creasca.
  4. Dupa ce au crescut, se ung cu galbenus si se coc pentru 8 minute. Se pot servi ca atare sau cu glazura de zahar si suc de lamaie.

Recomandari

Patiserie