Pasca festiva cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasca cu branza, cu siguranta este regina neincoronata a sarbatorilor de Paste. Ca asemanarea sa fie si mai mare ea are un aspect auriu si vine cu o coronita de aluat invaluita in mirosuri ametitoare.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 400 gr biscuiti fara crema
    • 100 gr unt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr branza mascarpone
    • 500 gr branza proaspata de vaci
    • 200 gr zahar
    • 50 gr faina
    • 50 gr gris
    • 4 oua
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • coaja rasa de la jumatate de lamaie
    • 150 gr stafide inmuiate in rom

    PENTRU GLAZURA:

    • 400 gr ciocolata neagra de menaj

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea blatului de sfarama  marunt 2/3 din cantitatea de biscuiti, apoi se adauga untul topit. Se amesteca biscuitii cu untul pana se obtine o pasta omogena. Se unge o tava de cozonac cu unt, dupa care se tapeteaza cu amestecul de biscuti cu unt si se baga la frigider pentru cel putin 1 ora.
  2. Pentru umplutura se amesteca branza proaspata de vaci cu zaharul pana cand acesta se topeste , apoi se dauga pe rand.ouate batute. Dupa fiecare ou adaugat se amesteca, iar dupa ce s-au adaugat toate se pune crema mascarpone, faina, grisul, zaharul vanilat, stafidele inmuiate, sucul si coaja de la lamaie. Se amesteca energic compozitia pena cand devine omogena.
  3. Se scoate forma din frigider si se toarna umplutura in felul urmator: peste aluat se pune putina compozitie, se asaza un start din biscuitii opriti si se repeta operatiunea pana la finalizarea ingredientelor.
  4. Se baga pasca in cuptorul incins pentru 40 de minute, apoi se lasa in cuptor pana la racirea completa.
  5. Pasca se decoreaza cu o glazura facuta din ciocolata topita pe bain-marie. Pasca se poate servi dupa ce s-a intarit ciocolata.

Recomandari

Patiserie