Parjitura Ciaramicola

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Ciaramicola este o delicioasa prajitura italiana din zona Umbriei.Este una din prajiturile care se prepara, cu precadere, cu ocazia sarbatorilor de Paste dar este o prajitura care o puteti prepara cu orice ocazie doriti.

Ingrediente

    • 450 g făină
    • 250 g de zahăr
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 1 plic praf de copt
    • 3 albuÅŸuri
    • bomboane colorate mici
    • 1/2 cana lichior Alchermes (lichior dulce cu aroma de vanilie si scortisoara)
    • 2 linguri de zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron se amesteca faina cu 2 oua, zaharul, coaja de lamaie unt, praf de copt  si lichiorul Alchermes. Framantati bine pana cand aluatul capata o consistenta elastica si relativ tare.
  2. Din aluatul framantat se opreste  o parte cat o minge de tenis, iar din restul de aluat de intinde o foaie cu care se imbraca o forma de tarta unsa cu unt. Din aluatul oprit de intind 2 benzi care se pun peste aluatul din forma de tarta.
  3. Se da forma la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.
  4. Separat se bat spuma cele 3 albusuri de ou cu putina sare, si se incorporeaza treptat 2 linguri de zahar. Spuma obtinuta se intinde peste aluatul copt si aruncati in ploaie desupra o mana de bomboane colorate. Introduceti prajitura in cuptorul incins dar oprit si lasati pana se raceste complet cuptorul iar spuma este intarita.

Recomandari

Patiserie