Clatite facute cu unt

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele facute cu unt au caracteristica faptul ca sunt moi cand sunt calde, iar cand se racesc se intaresc putin.

Ingrediente

    PENTRU CLATITE:

    • 1-2 oua
    • 12 linguri cu faina
    • 2 linguri cu unt
    • 500 ml lapte
    • 200 ml apa rece
    • razatura de coaja de lamaie sau portocala
    • 1/4 lingurita cu sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • dulceata
    • gem
    • branza de vaci

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute+1 ora cat sta aluatul la rece

  1. Spalati ouale, spargeti-le intr-un castron mare sau intr-un vas emailat, bateti-le cu furculita ca pentru omleta si adaugati 3-4 linguri cu faina proaspat cernuta. Subtiati cu putin lapte.
  2. Procedati la fel pana terminati faina. Adaugati sarea si razatura de lamaie, omogenizati. Subtiati cu apa rece sau sifon, lasati amestecul la rece 1 ora (daca vreti sa aveti clatite pufoase).
  3. Ungeti tigaia cu unt, turnati un polonic din aluat, lasati clatita sa se rumeneasca usor, apoi desprindeti marginile si intoarceti-o pe partea nerumenita. Strangeti clatitele pe platou mare.
  4. Dupa ce faceti 2-3 clatite ungeti din nou tigaia cu unt. Lucrati la foc potrivit.
  5. Intindeti umplutura pe jumatate de clatita (dulceata, gem sau branza de vaci putin indulcita cu zahar sau cu fructe de sezon), rulati si asezati desertul pe platou curat.

Recomandari

Patiserie