Chec cu banane-varianta 1

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul cu banane este un desrt delicios pentru toata lumea, si poate fi consumat la orice ora din zi.Se poate servi la micul dejun sau ca gustare langa o ceasca de ceai.Sau de ce nu poate fi un desert dupa o masa copioasa.

Ingrediente

    • 6 banane coapte
    • 125 ml ulei de floarea-soarelui
    • 120 gr unt
    • 335 gr zahar pudra
    • 4 albusuri de ou
    • 450 gr faina alba
    • 1 plic praf de copt
    • 1 lingurita praf de scortisoara
    • 1 linguritapraf de nucsoara
    • 1/2 lingurita sare
    • 225 gr stafide aurii
    • 225 miez de nuca

Instructiuni de preparare

  1. Se strivesc bananele pana se obtine un piure, care se amesteca apoi cu uleiul. Se freaca pana se obtine o crema spumoasa.
  2. Separat intr-un bol se freaca untul cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa si albicoasa. Se bat spuma albusurile ou pana se obtine o spuma tare care se incorporeaza in  crema de unt cu zahar. Se omogenizeaza compozitia care apoi se amesteca cu piureul de banane amestecat cu uleiul.
  3. Intr-un alt castron separat se amesteca faina cu praful de copt,sarea, nucsoara si scortisoara. Amestecul se incorporeaza treptat in cel cu banane ,amestecand usor. Se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga stafidele si miezul de nuca zdrobit nu macinat.
  4. Se toarna compozitia in doua sau trei forme de chec unse cu ulei si tapetate cu faina sau hartie de copt. Se baga tavile in cuptorul incins unde se coc timp de o ora la foc moderat.
  5. Cand checurile sunt gata, se scot din cuptor si se lasa in tava pana se racesc complet, apoi pot fi feliate si servite.
  6. Pentru a verifica cand checul este gata se introduce in mijloc o scobitoare. Daca atunci cand scoateti scobitoarea mai este aluat pe ea atunci inca nu este copt checul. Daca scobitoarea este curata, opriti focul si scoateti checul pentru ca este gata.

Recomandari

Patiserie