- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Pateurile cu visine si migdale sunt o versiune mai sofisticata a pateurilor daneze, beneficiind de gustul acrisor al visinelor, in contrast cu untul si miezul de martipan topit.
		
		Ingrediente
		
			
- 130 gr martipan semipreparat
 
- 80 gr fulgi de migdale
 
- zahar pudra
 
- 500 gr foitaj semipreparat
 
- 1 borcan visine conservate
 
- 1 ou
 
USTENSILE:
- 2 tavi joase mari, unse cu unt si tapetate cu hartie de copt
 
- sita pentru zahar pudra
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 20 de minute
Timp de coacere 20-25 de minute
- Pe o planseta presarata cu faina, desfaceti pachetul de foitaj si taiati-l in 8  bucati egale. Asezati bucatile de foitaj pe tavile pregatite.
 
- Framantati martipanul pana devine maleabil, iar apoi  formati un cilindru cu lungimea de 5 cm. Taiati din el 8 rondele si asezati-le in mijlocul fiecarei bucati de aluat.
 
- Scurgeti visinele,  si puneti cate o lingura de visine si cativa fulgi de migdale peste rondelele de martipab si formati un plic din foitaj.
 
- Ungeti din belsug fiecare pateu cu ou batut, ca sa luceasca. Cerneti putin zahar pudra peste ele si presarati fulgi de migdale deasupra, apoi coaceti-le 20-25 de minute, pana cand pateurile sunt crescute si rumene.