Chec cu lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chec cu lamaie, o reteta rapida si usor de pregatit. Chec-ul cu lamaie este luminos si foarte multi dintre noi preferam sa gustam din el de sarbatori, cum ar fi de Craciun si revelion.

Ingrediente

    • 5 oua
    • 100 gr unt
    • 14 lingurite zahar tos
    • sare
    • 8 linguri faina
    • 1 plic zahar vanilat
    • coaja rasa de la jumatate de lamaie
    • zeama de la jumatate de lamaie
    • 1 plic praf de copt

Instructiuni de preparare

  1. Se bat spuma albusurile de ou cu putina sare. Cand se formeaza o spuma tare se adauga treptat zaharul tos,zaharul vanilat si galbenusurile frecate separat cu sare, untul topit si coaja rasa de lamaie.
  2. Se amesteca bine totul, apoi se incorporeaza, treptat faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
  3. Se tapeteaza cu unt si faina o forma de chec sau cu hartie de copt, apoi se toarna aluatul.
  4. Se baga tava in cuptorul incins, si se coace timp de 40 de minute, la foc mic. Prajitura se scoate din forma in care s-a copt abia dupa ce s-a racit complet. In momentul servirii se stropesc feliile de chec cu mult zahar pudra.

Recomandari

Patiserie