Pandispan vanilat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sunt foarte multe retete de pandispan dar sunt putine acele retete care nu necesita prea multa experienta.Pandispanul vanilat este reteta perfecta daca doriti un desert rapid fara sa fie nevoie sa stati prea mult timp in preajma cuptorului.

Ingrediente

    • 150 gr gem (caise sau capsuni)
    • 6 oua
    • 6 linguri ulei de floarea-soarelui
    • 1 cana faina (250 gr)
    • a cana zahar tos(250 gr)
    • 3 plicuri zahar vanilat
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 1 lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se separa albusurile de galbenusuri, apoi se baga la rece farfuria cu galbenusuri cat timp albusurile se bat spuma cu putina sare si 3 linguri de apa rece,pentru ca aluatul sa fie mai pufos.
  2. Se adauga treptat zaharul tos peste albusurile spuma, apoi se adauga cele 3 pliculete de zahar vanilat.
  3. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga coaja rasa de lamaie si jumatate din cantitatea de esenta de vanilie. Se  freaca pana cand se obtine o crema albicioasa care se adauga peste albusurile batute spuma, apoi dupa ce compozitia s-a omogenizat se incorporeaza restul de senta de vanilie si  faina.
  4. Se unge o tava de chec cu ulei apoi se toarna aluatul. Tava se baga in cuptorul incins, si se coace timp de 30 de minute, la foc moderat, fara a deschide usa cuptorului.
  5. Cand pandispanul este rumenit se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, abia cans este racit complet se scoate din forma si se poate felia. In momentul servirii se adauga, dupa preferinta, o ploaie de zahar pudra si o lingurita de gem.

Recomandari

Patiserie