Baclava cu mult sirop

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Baclavalele cu mult sirop trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte dulci si aromate, preferatele copiilor.

Ingrediente

    • 500 gr foi de placinta
    • 150 gr fistic
    • 150 gr nuci
    • 100 gr alune de padure
    • 180 gr unt
    • 3 linguri zahar
    • 1 lingura pa de flori de portocal

    PENTRU SIROP:

    • 300 gr zahar
    • 100 ml apa
    • 3 linguri apa de flori de portocal
    • 1 lingurita suc de lamaie

    PENTRU DECOR:

    • 100 gr miez de nuca

Instructiuni de preparare

  1. Pentru sirop, se pun zaharul,apa, apa de flori de portocal si sucul de lamaie intr-un vas, pe foc. Se lasa la fiert aproximativ 15 minute, pana se obtine un sirop bine legat, care se da deoparte si se lasa sa se raceasca in totalitate.
  2. Se topeste untul, iar fructele uscate se prajesc 30 de minute in cuptor.Apoi, se macina si se amesteca bine cu zaharul si apa de flori de portocal.
  3. Tava de copt se unge cu unt, iar foile de placinta se asaza cate doua unse cu unt intre ele, si presarate cu amestecul de fructe uscate.
  4. Dupa ce s-au terminat ingredientele, se taie romburi cu un cutit foarte bine ascutit si pe fiecare romb se asaza cate un miez de nuca.
  5. Se coace 20 de minute si apoi, peste prajitura fierbinte, se toarna siropul. Se lasa sa se raceasca si se da la rece de pe o zi pe alta.

Recomandari

Patiserie