Chec cu portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul cu portocale este deserul cel mai potrivit pentru a petrece timpul impreuna cu cei dragi la o ceasca de cafea sau ceai.Este cu siguranta desertul preferat al multor copii datorita gustului deosebit oferit de sucul de portocale.

Ingrediente

    • 250 ml suc de portocale stors proaspat
    • 300 gr zahar
    • 4 oua
    • 400 gr faina
    • 1 plic praf de copt
    • 3 linguri stafide aurii
    • 3 linguri portocale confiate maruntite

Instructiuni de preparare

  1. Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma tare cu ajutorul unui mixer. Se adauga 100 gr zahar si se continua mixatul pana cand spuma are textura de bezea.
  2. Separat, galbenusurile se freaca spuma cu zaharul ramas,iar apoi se adauga alternativ 150 ml suc de portocale si faina. La sfarsit se adauga praful de copt, stafidele si fructele confiate date prin faina.
  3. Se incorporeaza albusul batut in compozitie, amestecand cu o spatula de jos in sus. Compozitia se pune intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute,la foc moderat. In primele 20 de miute sa nu se deschida deloc usa cuptorului pentru a nu se turti checul.
  4. Cand este gata, checul se lasa sa se raceasca in forma abia apoi poate fi scos si insiropat cu sucul de portocale ramas.

Recomandari

Patiserie