- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Budinca de mere este un preparat cunoscut de noi toti din copilarie, de aceea este bine ori de cate ori avem ocazia sa retraim acele momente!
		
		Ingrediente
		
			
- 1 paine toase
 
- 8 oua
 
- 200 gr zahar
 
- 4 plicuri zahar vanilat
 
- scortisoara
 
- 4 mere
 
- 300 gr crema de branza
 
- 500 ml lapte
 
- unt
 
- sare
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Feliaza merele, bate ouale cu putina sare, apoi subtiaza cu laptele. Amesteca zaharul cu crema de branza si zaharul vanilat.
 
- Unge o tava cu unt  si tapeteaza cu felii de paine inmuiate in amestecul de lapte. toarna o parte din crema de branza dulce si acopera cu un strat de mere. Repata straturile pana la terminarea ingredientelor, ultimul strat sa fie de mere.
 
- Presara scortisoara si baga tava in cuptorul incins pana se rumeneste, si scoate-o las-o sa se rumeneasca, spoi o poti felia si servi.