- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Briosele cu mere sunt delicioase dar daca doriti sa le mai schimbati aroma puteti adauga in aluat si putina scortisoara macinata.
		
		Ingrediente
		
			
- 400 gr mere Golden
 
- 100 gr unt topit
 
- 100 ml lapte
 
- 1 plic zahar vanilat
 
- 300 gr faina
 
- 2 oua
 
- 50 ml smantana pentru gatit
 
- 1 plic praf de copt
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Curata merele de coaja si cotor si taie-le in bucatele.
 
- Separat bate ouale cu furculita, adauga untul topit si racorit, laptele, smantana si omogenizeaza compozitia.
 
- Amesteca separat faina cu zaharul vanilat si praful de copt, si adauga-le peste compozitia de oua cu unt. Amesteca din nou, adauga merele si iarasi amesteca.
 
- Unge forma de briose cu unt sau cu ulei, pune aluat in fiecare forma, fara sa le umpli, si baga-le in cuptorul incins pentru 20-25 de minute, la foc potrivit.
 
- Cand briosele sunt rumenite frumos, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma, abia apoi se scot, se pudreaza cu zahar si se servesc.